DIRIGENTE

 

 

Betthilde Keij

Sinds 30 Augustus 2022 is Betthilde Keij de dirigent van Menorah. Betthilde is dirigent en muziekdocent primair onderwijs. Daarnaast is zij als zelfstandige betrokken bij o.a. het geven van muziekworkshops aan docenten en worship-teams, zanger bij Choir Company / Praise Community, en af en toe te zien bij opnames van Petrus in het land / Nederland Zingt. Haar oorsprong ligt in Groningen, waar ze naar de middelbare school ging. Daarna studeerde ze Rurale Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Wageningen. Betthilde is getrouwd met Willem en samen hebben ze een zoon en twee dochters.

Van 1994 – 2003 heeft Betthilde zeven keer getourd met ’The Continental Singers’, waarvan vier keer als dirigent. Dit wakkerde haar enthousiasme aan om meer met muziek te doen. Naast de studie Ontwikkelingssociologie heeft Betthilde verschillende opleidingen gedaan op het gebied van koordirectie, zang, muziektheorie en slagtechniek. Van 2004 tot en met 2018 heeft Betthilde in meerdere landen gewoond, vanwege het werk van Willem. Hierdoor volgde ze een loopbaan die vooral ‘portable’ (overal inzetbaar) was. Van 2004 -2007 heeft ze zich omgeschoold als docent en de PABO afgerond met een minor in muziek. Op deze manier kon ze ook aan de slag met haar grote passie; muziek.

In de afgelopen jaren heeft Betthilde muziekonderwijs gegeven in Parijs, Londen, Qatar, Noorwegen, Zuid Korea, Australië en nu in Nederland. Verder heeft ze in Qatar een musical project opgezet voor expat kinderen, in Zuid Korea was ze dirigent van ‘Geoje International Choir’ en in Australië van ‘The Australian Girls Choir’ (locatie Perth).

‘Mijn voornaamste doel is om koorleden te laten groeien in hun talenten en zelfvertrouwen. Koormuziek is mijn grote passie en dirigeren geeft me enorm veel energie. Tijdens mijn ideale kooravond / les wordt ontzettend veel werk verricht, vliegt de tijd voorbij en wordt er af en toe ook hartelijk gelachen.’ Meer informatie: www.key-note.nl